| 
 
 
 
 | 
| 6. | 
The tracks on a disk which can be accessed without repositioning the R/W heads is | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 7. | 
Which of the following is the 1's complement of 10? | |||||||||
| 
 
Answer: Option A | 
| 8. | 
A section of code to which control is transferred when a processor is interrupted is known as | |||||||||
| 
 
Answer: Option A | 
| 9. | 
Which part interprets program instructions and initiate control operations. | |||||||||
| 
 
Answer: Option D | 
| 10. | 
The binary system uses powers of | |||||||||
| 
 
Answer: Option A | 
| 11. | 
A computer program that converts assembly language to machine language is | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 12. | 
The time required for the fetching and execution of one simple machine instruction is | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 13. | 
The time for which a piece of equipment operates is called | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 14. | 
Binary numbers need more places for counting because | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 15. | 
Which access method is used for obtaining a record from a cassette tape? | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 16. | 
Any type of storage that is used for holding information between steps in its processing is | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 17. | 
A name applied by Intel corp. to high speed MOS technology is called | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 18. | 
A program component that allows structuring of a program in an unusual way is known as | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 19. | 
The radian of a number system | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 20. | 
The section of the CPU that selects, interprets and sees to the execution of program instructions | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 21. | 
Which type of system puts the user into direct conversation with the computer through a keyboard? | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 22. | 
The term referring to evacuating the content of some part of the machine is known as | |||||||||
| 
 
Answer: Option A | 
| 23. | 
A single packet on a data link is known as | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 24. | 
The process of communicating with a file from a terminal is | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 25. | 
A common boundary between two systems is called | |||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 26. | 
The examination and changing of single bits or small groups of his within a word is called | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 27. | 
Which computer has been designed to be as compact as possible? | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 28. | 
Which method is used to connect a remote computer? | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 29. | 
How many bit code is used by Murray code for TELEPRINTER machines. | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 30. | 
The symbols used in an assembly language are | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 31. | 
The 2's compliment of a binary no. is obtained by adding.....to its 1's compliment. | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 32. | 
A systems programming language for microcomputers in the Intel family is | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 33. | 
A datum that indicates some important state in the content of input or output is | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 34. | 
Which is a non-standard version of a computing language? | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 35. | 
Which of the following is still useful for adding numbers? | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 36. | 
The average time necessary for the correct sector of a disk to arrive at the read write head is _____ | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 37. | 
A number that is used to control the form of another number is known as | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 38. | 
A general purpose single-user microcomputer designed to be operated by one person at a time is | |||||||||
| 
 
Answer: Option D | 
| 39. | 
ASCII stands for | |||||||||
| 
 
Answer: Option A | 
| 40. | 
Which device of computer operation dispenses with the use of the keyboard? | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 41. | 
The microcomputer, Intel MCS-80 is based on the widely used Intel | |||||||||
| 
 
Answer: Option A | 
| 42. | 
Which is a machine-oriented high-level language for the GEC 4080 series machines. | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
| 43. | 
A program that is employed in the development, repair or enhancement of other programs is known as | |||||||||
| 
 
Answer: Option B | 
| 44. | 
Any storage device added to a computer beyond the immediately usable main storage is known as | |||||||||
| 
 
Answer: Option C | 
 
 
No comments:
Post a Comment
thanx..